چرا گوشت خوک حرام است؟
در قدیم کشف کردند که گوشت خوک حاوی کرمهایی است که با تناول آن به بدن انسان منتقل میگردد و عدهای خیلی خوشحال شدند که لابد علت حرام بودن گوشت خوک، وجود همین کرمها میباشد. پس از یک مدتی با پیشرفت علم تجربی، بشر قادر شد که آن کرم ها بکشد و از بین ببرد. آیا گوشت خوک حلال شد؟ خیر. باز مدتی گذشت و بشر کشف کرد که گوشت خوک حاوی کرمهای دیگری میباشد که با چشم غیر مسلح دیده نمیشود. عدهای گفتند: پس لابد علت تحریم همین بوده است. اما بشر با پیشرفت علمی توانست آنها را نیز از بین ببرد. آیا حلال شد؟ خیر. باز مدتی گذشت و امروزه دانشمندان انگلیسی با انجام آزمایشاتی روی گوشت مرغ و برخی دیگر از حیوانات کشف کردهاند که «گوشت هر حیوانی، طینت آن حیوان را به خورندهاش منتقل میکند». مثل درنده خویی، تنبلی، حرص ... یا بیغیرتی.
این یافتهی بشر، تثبیت شده است و البته بدیهی است که هر تغذیهای تأثیرات متفاوت خود را بر بدن و بالتبع بر روح میگذارد. و این امر حتی در حیوانات نیز جاری است. چنان چه مشاهده میکنیم، اغلب حیوانات بزرگ خشکی (فیل، کرگدن، زرافه، گاو و ...) فقط علف میخورند و هیچ کدام نیز درنده نیستند. اما حیوانات گوشتخوار، جثهی کوچکتری دارند (شیر و سایر گربهسانان، گرگ و سایر سگ سانان، اغلب خزندگار مثل مار و یا حشرات)، اما درنده و خونخوار هستند. به همین دلیل به کسانی که در خانه حیوانات گوشتخواری چون سگ و گربه را نگهداری میکنند، توصیه میکنند که به آنها زیاد گوشت خام ندهید، چون وحشی میشوند.
پس گوشت، طینت حیوان را به خورنده منتقل میکند و به همین دلیل اسلام حتی از خوردن زیاد گوشت حلال نیز منع میکند، چنان چه پیامبر اکرم (ص) میفرماید: «شکم خود را قبرستان لاشهی حیوانات نکنید»، اما در عین حال ترک گوشتخواری را نیز نه تنها توصیه نمیکند، بلکه بسیار مورد نکوهش قرار میدهد.
گوشت خوک نیز طینت خوک، که از جمله «بیغیرتی» است را به خورنده منتقل مینماید. اما این تنها دلیل حرمت خوردن گوشت خوک نیست و لابد مضرات دیگری نیز دارد.
منبع: www.aviny.com